Wilt u advies over online training van personeel in uw zorginstelling?

Voor opleiders en trainers

Online cursussen BIG-protocollen en Medicatie Toedienen

Breng de kwaliteit en veiligheid van de zorg naar een hoger niveau en beperk de kans op fouten met de online cursussen van Straight Training. Deze cursussen houden de kennis van uw zorgmedewerkers up-to-date. Met als resultaat: goede zorg van hoog niveau!


BIG-protocollen

Onvoldoende kwaliteit en veiligheid zijn verleden tijd met deze online cursus. In deze zorgtraining wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de zorgprotocollen van de Wet BIG, voorbehouden en risicovolle handelingen. De modules zijn samengesteld door de Frankelandgroep met kennis en kunde van de protocollen in de zorgpraktijk van alledag. Alle bekende eisen van de Inspectie zijn in de verschillende online modules verwerkt. Denk daarbij niet alleen aan het meten van de bloeddruk, het aanleggen van een zwachtel of het toedienen van zuurstof. Ook wordt ruim aandacht besteed aan persoonlijke hygiëne en voorbehouden handelingen, zoals injecteren en het inbrengen van een maagsonde of katheter.


Medicatie toedienen

In deze training wordt speciaal aandacht besteed aan de farmaceutische handelingen rondom medicijngebruik. De cursus is samengesteld door De Farmaspecialist, expert op het gebied van farmaceutische zorg in zorginstellingen. Het cursusmateriaal is volgens de nieuwste regelgeving en zo werken uw zorgmedewerkers met up-to-date lesstof. Modules die in deze online zorgcursus aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: het inrichten van een medicijnkar, toedienen van en omgaan met opiaten, maar ook het malen van medicatie of de dossiercontrole. Ook voorbehouden en risicovolle handelingen, zoals het injecteren van insuline, het voorzien van zalven, druppels of zetpillen zijn opgenomen als cursusonderwerpen. Kortom, alle bekende eisen van de IGZ, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zijn in de verschillende online modules verwerkt.

Wat u verder nog wilt weten

Een ervaring van een coördinator opleiding en scholing.

"In de oude situatie was het zo dat ik bij de training van de deelnemers in eerste instantie tijd moest investeren in het theoretische gedeelte. Dan nam ik ze mee naar het leslokaal en waren we 1 tot 3 uur bezig met het doornemen van de theorie. Toetsen maken, samen bespreken, doornemen en dan mochten ze weer naar huis. En dan moest er een 2de planningsmoment gepland worden dat ze de praktijk kwamen oefenen. Die 3 uur investeren in het theoretische gedeelte is ontzettend veel werk en kost mij ook ontzettend veel tijd. Dat hele theoretische gedeelte wordt nu door het systeem overgenomen. Mensen krijgen ook de mogelijkheid om zich thuis in hun eigen tempo goed voor te bereiden en als ze vinden dat ze goed voorbereid zijn maken ze ook een theoretische toets in het systeem dat wij op afstand kunnen volgen. En als we zien dat iemand een bepaald onderwerp heeft gehaald wordt die persoon uitgenodigd voor het praktijkgedeelte. Dus dan moeten wij alleen maar investeren in het praktijkgedeelte".

Bekijk hierboven de video, waarin Sermon Martis, de coördinator opleiding en scholing van de Frankelandgroep in Schiedam, over zijn ervaring met het systeem vertelt.

Wilt u weten hoe het systeem eruit ziet, aarzel dan niet om een demo-account aan te vragen.

Inloggen